De natuurlijke epo voor sporters

Is de rode biet nu wel of niet gezond om te nuttigen. Er word veel geschreven over nitraat en nitriet. Één onderzoek is duidelijk ‘de biet is de nieuwe natuurlijke epo voor sporters’. Maar liefst 2,8% winst in een iedere tijdrit voor wielrenners. Je drinkt het bietensap een half uur van te voren en de vermoeidheid word uitgesteld!

Door de nitraat worden de aderen verwijd en kan er meer zuurstof door het lichaam getransporteerd worden. Door de verwijding van de bloedvaten zal ook meteen de bloeddruk aanzienlijk dalen.

Rode biet

Recept: Rode biet, gepofte aardappel, rode ui en blauwaderkaas

Ingredienten 4 personen:

3 rode bieten
12 aardappels in schil
2 rode ui
blauwaderkaas
walnoten
olijfolie
honing
balsamico azijn
zeezout

Bereiding:

Verwarm de oven op 170 graden. Snijd de aarappel met schil in schijven. Pof deze in de oven gedurende 40 minuten met wat olie en zeezout. Kook de bietjes (zomerbieten 20 minuten, winterbieten 2 uur) in de schil. Schil en snijd de biet in blokjes. Maak een vinaigrette van olijfolie, balsamico azijn, honing en zeezout. Doe de blokjes biet in de vinaigrette en laat deze marineren. Wanneer de aardappelen gereed zijn vermeng je dit met de blokjes rode biet en de gesnipperde rode uien. Even mee warmen in de oven. Voor het serveren de blauwaderkaas over het gerecht verkruimelen en de walnoten verdelen. Heerlijk met sla!