Een exotische vitaminebom

Dragon fruit, drakenfruit, cactusvrucht, pitajak, pitahaya of pitaya. Vele namen voor deze prachtige vrucht. Drakenfruit is een vrucht van de cactus. Oorspronkelijk komt deze vrucht uit Midden- en Zuid-Amerika. Tegenwoordig word het drakenfruit ook in Vietnam, Zuid-oost Azië en China gekweekt.

Drakenfruit heeft een exotisch uiterlijk met gekleurde schubben en/of bloemen aan de buitenkant. De vrucht kan variëren van 100 gram tot zelfs 1000 gram. De vrucht is te vinden in drie kleuren: rood, roze en geel. Het vruchtvlees kan variëren in rood of wit sappig vruchtvlees met pitjes.

Drakenfruit heeft een lichtzoete smaak waarover de meningen zijn verdeeld. Vele mensen vinden de vrucht ietwat smakeloos.

Het drakenfruit is benoemd tot superfood met een hoog gehalte aan vitamine C, vitamine B1, rijk aan mineralen vooral calcium en fosfor, boordevol diverse anti-oxidanten en vezelrijk.

De vrucht kan uitwendig gebruikt worden voor het versnellen van wondheling. Goed voor de stofwisseling, voorkomt slechte ogen, hydratatie van de huid en het verlagen van cholesterol. Ook zit er een stofje kaempferol in welke gifstoffen uit het lichaam bind.

Drakenfruit