Snoep verstandig eet een appel

Deze uitspraak is een feit. Deze vrucht is onmisbaar in een gezond dieet en bevat 10% van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid vezels. De oplosbare vezels verlagen het LDL cholesterol. De onoplosbare vezels verbeteren de stoelgang.

De appel bevat ook pectine welke een reinigende werking heeft. De pectine zorgt dat kwik en lood uit het lichaam wordt gehaald. Gelukkig groeit de appel bijna in de achtertuin en is het gehele jaar tegen een redelijke prijs verkrijgbaar.

Kies voor de appelsap die troebel is

De meeste appelsappen zijn met appelconcentraat gemaakt, een stuk minder gezond. Kies voor echte appelsap, deze is een stuk minder gefilterd en daardoor een stuk gezonder. Gelukkig zie je deze steeds vaker in de schappen staan.

10 Voordelen voor het eten van een appel

Groene appel

Voordeel 1 : Botbescherming door de stof phlorizine

Onderzoekers uit Frankrijk ontdekte dat vrouwen die veel appels eten een hogere botdichtheid hebben. Dat is de werking van phlorizine een flavonoïden die voorkomt in sommige vruchten van bomen afkomstig zoals appels, peren, kersen.

Groene appel

Voordeel 2 : Kans verkleinen op een kind met astma

Wanneer je veel appels eet tijdens de zwangerschap heeft jouw kind minder kans op astma. Wanneer een kind met astma vers geperste appelsap drinkt worden de symptomen van astma veel minder frequent.

Groene appel

Voordeel 3 : Quercetin tegen Alzheimer

Quercetine is een fytonutrient dat in appels, uien en groene thee voorkomt. Deze stof beschermt de hersencellen tegen vrije radicalen die de oorzaak kunnen zijn van de ziekte Alzheimer.

Groene appel

Voordeel 4 : Het verlagen van het slechte cholesterol gehalte

Mensen die twee van deze vruchten per dag eten verlagen daarmee hun LDL cholesterol met gemiddeld 16%.

Groene appel

Voordeel 5 : 50% verlaagd risico op longkanker

10.000 deelnemers deden mee aan een studie waaruit bleek dat het risico om longkanker te ontwikkelen met 50% verlaagd werd. Volgens deze onderzoekers komt dit door de hoge gehalte van de flavanoides quercetin en naringin die in deze vrucht voorkomen.

Groene appel

Voordeel 6 : Verminderd risico op borstkanker

Een studie aan de Cornell Universiteit blijkt dat bij ratten die appels eten een verminderd risico op borstkanker.

Groene appel

Voordeel 7 : Appelcontraat verlaagd risico op karteldarmkanker

Volgens een studie bij ratten die dagelijks een appelconcentraat toegediend kregen, werd het risico op karteldarmkanker verlaagd met 43%. Ook andere studies geven soortgelijke resultaten aan.

Groene appel

Voordeel 8 : Leverkanker

Onderzoek wijst uit dat ratten die een extract van appels innamen een verlaagd risico op leverkanker hadden van 57%.

Groene appel

Voordeel 9 : Diabetes

Het enzym pectin in appels bevoorraad het lichaam met zuren waardoor het lichaam minder insuline nodig heeft. Dit heeft een positief effect op het voorkomen van diabetes.

Groene appel

Voordeel 10 : Gewicht

And least but not last …. Een Braziliaanse studie wijst uit dat vrouwen die 3 appels per dag eten, sneller afvallen dan vrouwen die dat niet doen. Daarnaast zijn er tal van andere studies die het verband tussen appels en vermageren aantonen.