Granaatappel voor een goed immuunsysteem

Granaatappel groeit rond de middellandse zee aan een zes meter hoge struik. De granaatappel is zeer rijk aan anti-oxidanten, ze bevatten namelijk veel vitamine C en Kalium, ook is er een hoge dosis polyfenolen aanwezig, meer dan in rode wijn en groene thee.

De vrucht die botanisch gezien tot de bessen behoort bevat een grote hoeveelheid van stoffen die goed zijn voor je immuunsysteem. Een superfruit vooral verkrijgbaar in de herfst en de winter. De vrucht is van hoge kwaliteit wanneer deze zwaar aanvoelt en een glanzende schil heeft. De zaadjes en vruchtvlees om de zaadjes zijn eetbaar, dorstlessend en fruitig-fris. Het vergt wel enige oefening de zaadjes uit de vrucht te krijgen maar laat je daar vooral niet door weerhouden.

Ingrediënten:

200 g gemengde sla (bijv. witlofblaadjes, rucola, veldsla, radicchio en waterkers)

1 granaatappel, pitten en sap

2 el wittewijnazijn

4 el milde olijfolie

½ tl honing

versgemalen peper, zout

150 g zachte geitenkaas

Gemengde salade met granaatappel-vinaigrette

Granaatappelsalade

Bereiding:

Verdeel de sla over borden. Roer het opgevangen granaatappelsap door de azijn en klop er met de olie, de honing en peper en zout naar smaak een dressing van. Verdeel de granaatappelpitten over de salade, lepel de dressing erover en bestrooi met de geitenkaas. Maal er nog wat peper boven. Serveer direct.