Rauw eten, koken, stoven, magnetron of smoren

Koolrabi groeit boven de grond en is dus geen echte wortel. Koolrabi is een verdikte stengel boven de grond, hetzelfde zie je ook bij radijsjes. Je hebt verschillende kleuren bleekgroen of blauwviolet. Het vlees van de knol is wit-geel van kleur. Je kunt de smaak vergelijken met bloemkool, iets pittiger. Wanneer je de knol rauw eet smaakt hij selderij-achtig. Koolrabi heeft een laag energetische waarde, is rijk aan vitamine C en vezels en is bovendien een bron van kalium.

Bereidingstijden voor koolrabi:
Rauw: geen bereidingstijd
Koken: 10-13 minuten
Stoven: ca. 15 minuten
Magnetron: 3-4 minuten
Smoren: ca. 15 minuten

Koolrabi in de broodtrommel

Schoonmaken kan heel eenvoudig door de wortelvoet er met scherp mes af te snijden. Met behulp van een dunschiller kun je de koolrabi van de schil ontdoen. Vervolgens met mes of frites-snijder de knol in “frietjes” snijden. Ze kunnen zo de broodtrommel in!

Deze broodtrommel wordt graag leeg gegeten door kinderen. Het is zeer eenvoudig te bereiden en in verschillende winkels verkrijgbaar. Kijk wel even of het groen en de knol lekker stevig zijn zodat je zeker weet dat je verse groente koopt.

☼☼ ☼ ☼☼ ☼ ☼☼ ☼ ☼☼

Deze tip is afkomstig van Witte van Capelle. Witte geeft les op basisscholen en vertelt kinderen over diverse groenten. Hoe wordt een bloemkool een bos bloemen, waar groeien de spruitjes en hij laat alle kinderen uit de klas altijd even proeven van de heerlijke koolrabi frietjes. “Elk kind vind het heerlijk!”, schrijft Witte ons.

Koolrabi heel gezond en kinderen vinden het heerlijk